Onze brouwerij

Brouwerij Bjuster

Brouwerij Bjuster is in 2018 opgericht en gevestigd in het schilderachtige centrum van Grou. Middenin het waterrijke hart van Friesland maken de brouwmeesters de karaktervolle speciaalbieren van Bjuster.

We begonnen klein. Gestart vanuit de wens om een lekker biertje te schenken aan de gasten van een eigen horecagelegenheid, inmiddels uitgegroeid naar een meer dan volwaardige brouwerij. Met 18 fermentatietanks en een eigen bottellijn hebben we een capaciteit van 1550 hectoliter op jaarbasis.

Onze brouwmeesters

Brouwmeester Auke van der Veen brouwt al 35 jaar zijn eigen bieren én in opdracht voor derden. Sinds de start van de brouwerij is hij betrokken bij Bjuster. Dankzij zijn horeca-achtergrond en jarenlange ervaring als chefkok heeft hij een ontzettend breed smakenpalet, een onuitputbare dosis creativiteit en vooral een neus voor vernieuwing en innovatie. Auke is tevens bierkeurmeester (met licentie) en hij is dan ook regelmatig als keurmeester te vinden bij wedstrijden voor amateurbrouwers.

Onze bieren

Het succes van ons allereerste biertje zorgde ervoor dat we er al heel gauw achter kwamen dat we meer willen. En kúnnen! We hebben inmiddels een vast assortiment van 12 bijzondere speciaalbieren en 4 bjusterbierlik lekkere variaties op traditionele seizoensbieren.

Voor ieder smaakpalet een passend biertje. Van frisse doordrinkers tot elegante verwenbiertjes. De brouwmeesters van Bjuster zijn geboren met een neus voor vernieuwende smaken en een voorliefde voor experimenten. Het bloed kruipt regelmatig waar het niet gaan kan en zo ontstaan onze fantastische specials…

Bekijk onze bieren

Je eigen speciaalbier?

Gemaakt door de meesterbrouwers van Brouwerij Bjuster

Speciaal bedacht op basis van jouw verhaal. Een eigen huisbier, passend bij jouw restaurant, winkel of bedrijf. Hoe tof is dat?

Bekijk de mogelijkheden