Elfstedenhal

Brouwerij Bjuster nieuwe bierleverancier van Elfstedenhal

Dat je in de Elfstedenhal kunt schaatsen is bij iedereen inmiddels wel bekend. Dat je er tegenwoordig ook voor een rondje speciaal biertjes terecht kunt is op z’n minst vernieuwend te noemen. Vanaf het begin van het jaar zijn de exclusieve bieren van Brouwerij Bjuster namelijk verkrijgbaar in het 11SCafé van de schaatshal in Leeuwarden.

Bjuster in de Elfstedenhal

Complete schaatsbeleving

Directeur van de Elstedenhal, Klaas Siderius, vertelt trots: “We willen onze gasten een ervaring meegeven.” Het 11SCafé is afgelopen jaar omgetoverd tot een warm en gezellig café. Het is een plek geworden waar je zowel tijdens als na het schaatsen aangenaam kunt vertoeven met familie of vrienden. “En een mooi café kan tegenwoordig niet meer zonder een aantrekkelijke bierkaart.”

Klaas Siderius is op zoek gegaan naar regionale partijen waarmee hij zijn ambities voor de Elfstedenhal kan waarmaken en kwam zo uit bij Brouwerij Bjuster uit Grou. Deze brouwerij is gestart in 2018 en heeft inmiddels 18 fermentatietanks, een geheel nieuwe brouwinstallatie en een volledige bottellijn. Vorig jaar hebben de Elfstedenhal en Brouwerij Bjuster de handen ineengeslagen en is er een succesvolle samenwerking ontstaan.

Speciaalbieren op de kaart

Brouwer Auke van der Veen: “Voor onze brouwerij is dit een uitgelezen kans om onze speciaalbieren op de kaart te zetten in de regio en ze de aandacht te geven die ze verdienen.” Klaas vult aan: “Dankzij de metamorfose van het 11SCafé en de toevoeging van de bijzondere, exclusieve bieren van Brouwerij Bjuster benutten we de mogelijkheden van dit prachtige pand maximaal.”